Rønne Havn

Vis menu

Bornholm Bunker Hub

Bornholm Bunker Hub er navnet på et nyt konsortium, hvor flere internationale aktører tester muligheden for at etablere en tankstation med grønt skibsbrændstof på Bornholm. I konsortiet deltager flere danske virksomheder, herunder Ørsted, Molslinjen, Haldor Topsøe og Bunker Holding.

 

REACTRF-22-0054 - Forundersøgelse for Power-to-X på Bornholm

I juni 2022 begyndte Rønne Havn REACTRF-22-0054 - Feasibility study for Power-to-X på Bornholm, et projekt finansieret af European Regional Development Fund og Danish Board of Business Development.

Formålet med undersøgelsen er at lægge det analytiske grundlag for fremtidig storskalaproduktion af Power-to-X produkter på Bornholm ved at undersøge muligheden for etablering.

Projektet udføres i partnerskab med Ørsted Hydrogen Holding, Skovgaard Energy, Topsoe, Danfoss Power Electronics, Rambøll, Bornholms Energi & Forsyning, Bornholms Kommune, DTU Management, DTU Vind- og Energisystemer og Gate 21. Undersøgelsen er opdelt i seks hovedarbejdspakker (WP'er), som vil analysere de potentielle kilder, teknologier, produkter og udtagere, samt integrationen af ​​Power-to-X i energisystemerne.

Resultatet af undersøgelsen kan læse her: Rapport om feasibility study for Power-to-X production on Bornholm