Rønne Havn

Vis menu

Rønne Havn valgt som servicehub når VBMS skal arbejde på Arkona Windfarm-projektet

Når godt 220 mænd fra hollandske VBMS skal arbejde offshore ifm. etableringen af Arkona Wind Farm projektet, så er Rønne Havn valgt som servicehub.

I april 2018– og godt 6 måneder frem - skal diverse specialfartøjer trække havkabler i forbindelse med etableringen af Arkona Wind Farm projektet, der ligger 35 kilometer nordøst for den tyske Rügen-halvø. Og når det sker, skal Rønne Havn være servicehavn.

Det står klart efter at Rønne Havns maritime afdeling har haft besøg af VBMS’ projektorganisation:

”Sidste år havde vi kortvarigt besøg af VBMS, som erfarede hvor serviceorienterede og fleksible havnens organisation og de maritime virksomheder på havnen er. Det fik blandt andet deres øjne op for potentialet ved at samarbejde med os,” siger Ulla Kiersgaard, Chef for Maritim Service & Forretningsudvikling.

Kvik infrastruktur, gode priser og fleksibel service

For VBMS’ hollandske projektleder, Emile van der Heide, var det især den smidige infrastruktur og det effektive serviceniveau der gjorde, at valget faldt på Rønne Havn:

”Da vi arbejdede på første fase af vores kabel-installationer til Arkona Offshore Wind Farm-projektet, opdagede vi de store logistiske fordele som Bornholm og i særdeleshed Rønne har at tilbyde. Med gode fly- og færgeforbindelser, overnatningsmuligheder og et hospital i baghaven, var Rønne Havn et oplagt valg. Vores erfaring er at såvel havnens ledelse, BHS og Sydhavnens Motorværksted er villige til at assistere os med meget kort varsel – og i denne industri er pålidelighed, driftssikkerhed og service altafgørende.

”Præsten og degnen”

Når de godt 220 on- og offshore arbejdere skal foretage skift og går i land hos Rønne Havn, vil det skabe gode forudsætninger for det bornholmske erhvervsliv.

”Når det regner på præsten så drypper det på degnen – og der er mange offshore-arbejdere der får behov for overnatning, restaurant- og dagligvarebesøg og lignende. De lokale maritime virksomheder har allerede vist at de står klar til at løfte opgaven, så alt andet lige er VBMS’ valg af Rønne Havn en stor cadeau til vores forretningsstrategi- og masterplan samt dygtige organisation,” siger Thomas Bendtsen, adm. dir. for Rønne Havn A/S.

 

FAKTA:

Arkona Wind Farm-projektet består af:

  • I alt 60 stk. - 6-megawatt - Siemens-turbiner.
  • Havvindmøllerne er placeret 35 kilometer nordøst for Rügen halvøen.
  • Feltet ventes færdigbygget i 2019.
  • Turbine-tårnene bliver installeret på en vanddybde på mellem 23 - 37 meter.
  • Vindfeltet vil have en samlet kapacitet på 385 megawatt, som kan levere elektricitet til godt 400.000 husholdninger.
  • Sammenlignet med konventionelt produceret elektricitet, vil Arkona Wind Farm spare op til 1,2 million tons CO2 pr. år.
  • Arkona-projektet er en joint venture mellem E.ON og Statoil.

OM VBMS:

Forkortelsen er en sammentrækning af ’Visser & Smit Marine Contracting’ samt Boskalis.

Læs mere: www.vbms.com

For yderligere oplysninger:

Annet Stuurman, Pressofficer ved VBMS. MB: +31 0 786417541/Mail: a.stuurman@vbms.com

Thomas Bendtsen, adm. dir. for Rønne Havn A/S MB: 30 61 07 63

Vicki Johansen, Presseansvarlig hos Rønne Havn A/S MB: 24 79 47 29/Mail: vicki.johansen@roennehavn.dk