Rønne Havn

Vis menu

Markant flere krydstogtskibe besøger Rønne Havn

Rønne Havn A/S’ krydstogtsæson er netop slut og tallene afslører en markant vækst i antal krydstogtanløb set i forhold til sidste år. Ifølge havnens Krydstogtchef, fortsætter tendensen. For i 2019 estimerer havnen med en vækst i antallet af krydstogtpassagerer på omtrent 50 procent.

Krydstogtrederierne har for alvor fået øjnene op for, hvad Bornholm har at tilbyde som krydstogtdestination. Det mærker man tydeligt hos Rønne Havn A/S, som ser en markant vækst i antallet af anløb og passagerer set i forhold til de tre foregående år:

”Sidste år havde vi 26 anløb og cirka 12.500 gæster. I år lander vi samlet set på 42 anløb og cirka 19.000 gæster – hvilket er en markant fremgang,” udtaler Niels Lundberg, der arbejder som Krydstogtchef hos Rønne Havn A/S.

Lige nu er Rønne Havn A/S i færd med et havnebyggeri, som gør det muligt at tilbyde langt bedre forhold i forbindelse modtagelse af de helt store krydstogtskibe på markedet – og endda allerede fra næste sommer. For 1. juni 2019 står havnens nye 300 meter multipurpose-kaj klar til at modtage skibe på op til 350 meter. Det betyder, at havnen her vil have volumen til at modtage langt flere og større krydstogtskibe, hvilket sætter sit tydelige præg på Rønne Havn A/S’ estimat for næste års krydstogtsæson:

”Vi har netop offentliggjort vores forventede anløbsliste for 2019. Her estimerer vi med i alt at modtage 46 krydstogtskibe og cirka 30.000 gæster. De estimerede tal er et udtryk for, at vi forventer nogenlunde samme antal anløb som i år, men betydeligt større skibe, hvilket kan ses i antallet af gæster,” udtaler Niels Lundberg.

Hos Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S, vækker tendensen glæde:

”Vi er naturligvis glade for at se, at vores arbejde er begyndt at kunne ses. Når vi bygger en ny havn, der giver bedre manøvreforhold for de store skibe, og øger vanddybden til 11 meter og bygger en 1.160 meter lang bølgebryder, så er det jo for at kunne give en god service til vores kunder. Krydstogtsektoren er jo et marked i vækst og derfor er jeg glad for at se, at væksten nu også ser ud til at smitte af på Bornholm, havnen og alle de enestående attraktioner, som øen har at tilbyde,” udtaler han.

 

Faktaboks: Udvikling i antal anløb og passagerer hos Rønne Havn A/S

År 2015 – 18 (Gæster: Ca. 8.000)

År 2016 – 20 (Gæster: Ca. 9.000)

År 2017 – 26 (Gæster: Ca. 12.500)

År 2018 – 42 (Gæster: Ca. 19.000)