Rønne Havn

Vis menu

Rønne Havn A/S: Ja tak – til flere havvindmølleparker i Østersøregionen

Nordsøen har længe været ’first mover’ på offshore-vind-markedet, men nu er tiden kommet til at få løftet den østlige del af Danmark på dette område, så erhvervsaktiviteter og beskæftigelseseffekt kan blive geografisk spredt, lyder det fra Rønne Havn A/S, som driver Danmarks østligst beliggende forsyningshavn og erhvervshavn.

Energiforligskredsen har ifølge Klima- og Energiministeriet besluttet, at en  kommende kæmpe havvindmøllepark enten skal ligge ved Kriegers Flak ud for Sjællands Østkyst eller i Nordsøen ud for Ringkøbing.

Den melding ’falder i god jord’ hos Rønne Havn A/S på Bornholm:

”Det er klart gode toner i vores ører. Vi har netop udvidet havnen, så den er i stand til at håndtere tungt projektmateriel relateret til offshore-vind markedet. Nordsøen har længe været ’first mover’ på dette marked, men nu er tiden kommet til at få løftet den østlige del af Danmark på offshore-vind-området, så erhvervsaktiviteter og beskæftigelseseffekt kan blive geografisk spredt. Siemens Gamesa har allerede valgt os til udskibningshavn når første del af Krigers Flak etableres i 2020. Denne park bliver på 600 megawatt og vindmølledelene bliver udskibet fra Rønne Havn”, udtaler Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Havvindmølleparken er nummer ét af i alt tre lovede havvindmølleparker, der etableres frem mod 2030 som følge af energiaftalen fra juni. Først blev der udvalgt fire mulige områder, som ingeniørvirksomheden Cowi har screenet. De er nu blevet reduceret til to. Hver af de tre havvindmølleparker bliver på minimum 800 megawatt, hvilket ifølge ministeriet kan levere strøm til omkring 800.000 danske husstande.

Rønne Havn A/S driver Danmarks østligst beliggende forsyningshavn og erhvervshavn. Havnen ligger geografisk centralt i forhold til de kommende havvindmølleparker i Østersøregionen og har stor betydning som vækstdriver.

 

Kontakt:

Vicki Johansen, presseansvarlig: 24794729