Rønne Havn

Vis menu

Årsregnskab slår rekord for femte år i træk

For femte år i træk leverer Rønne Havn A/S et årsregnskab, der slår rekorder indenfor største omsætning, egenkapital og overskudsgrad. Årsresultatet for 2017 er hele 9,6 % højere end i 2016.

Der er godt gang i havneaktiviteterne hos Rønne Havn A/S og det kan i den grad ses på bundlinjen.

For 2017 blev ikke kun året hvor selskabet fik påbegyndt den første af den fire faser store udvidelse af erhvervshavnen. Det blev også året med det bedste årsregnskab i havnens historie.

For selskabet kom ud af 2017 med en omsætning på 56,8 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 2,3% set i forhold til 2016.

”Den positive udvikling over året skyldes en vækst på flere forretningsområder samtidig med, at godsmængderne over kaj blev fastholdt på samme niveau som året før. Vi ser et stort set uændret antal skibsanløb, men antallet af skibe der anløber havnen er gennemsnitligt vokset med 16 % i forhold til gennemsnitsskibsstørrelsen i 2016 og det kan naturligvis også aflæses af regnskabet,” siger Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S, der kan se tilbage på et 2017 med vækst på stort set alle områder:

Flere biler og passagerer

Året bød fx på opstart af en ny færgerute mellem Rønne og Swinoujscie i Polen, hvor TT-Lines er operatør. Det betød en stigning i antallet af biler og passagerer:

”Den nye færgerute har bidraget til at antallet af biler, der passerede gennem havnen, steg med 6,1% samtidig med at antallet af passagerer steg med 5,1 %. Hovedparten af væksten skyldes dog vækst på de ruter, der opereres af rederiet Færgen A/S,” konstaterer Thomas Bendtsen, der også kan glæde sig over vækst i omsætningen indenfor arealudlejning:

”Vi indgik i årets løb tre nye lejekontrakter – så omsætningen for udlejning af havnearealer og bygninger steg med 4,3%,” fastslår han og roser organisationen:

 ”Jeg er stolt på organisationens vegne. Vi havde en forventning om, at vi ville gå ud af 2017 med et årsresultat på 13,2 millioner kroner. Derfor er det naturligvis en glæde at konstatere, at vi vækstede med 2 millioner kroner mere end forventet.”

Hos bestyrelsesformanden for Rønne Havn A/S, Thomas Thors, er der også tilfredshed at spore:

”Det er en enestående udvikling som Rønne Havn A/S har gennemgået. Jeg og den øvrige bestyrelse er imponeret over den store arbejdsindsats og omstillingsparathed som hele organisationen har præsteret. Det har været et travlt år for alle. For sideløbende med alle de opgaver som har været knyttet op på havneudvidelsen, så har der også været fokus på vedligehold, drift og udvikling. Det har været et langt sejt og spændende træk, som nu også kan aflæses af årsregnskabet,” slutter han.

Årsregnskabet for 2017 vil kunne downloades fra havnens hjemmeside: www.roennehavn.dk