Rønne Havn

Vis menu

Rønne Havn A/S vandt prisen som ’Årets bestyrelse 2019’

Rønne Havns bestyrelse har modtaget en fornem pris – det skete ved en prisuddeling i Industriens Hus i København i dag.

Der er 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark og mange af dem var repræsenterede da ’Forum for offentlige bestyrelser’ ved navn, Dagens Dagsorden, afholdt ’Årets Bestyrelseskonference 2019’ i Industriens Hus i København.

Flere offentlige virksomheder var mødt op til en dag i bestyrelsesarbejdets tegn. Ud over paneldebatter, netværk og videndeling, var Rønne Havn A/S nomineret til prisen: Årets offentlige bestyrelse 2019.

Glæden var således stor, da det viste sig, at Rønne Havn A/S løb af med sejren:

”Jeg takker for prisen og er stolt på både bestyrelsens og Rønne Havn A/S’ vegne. Der er ingen i tvivl om at vi havde set rigtigt, da vi tilbage i 2012 ansatte en ung og ambitiøs direktør, der turde sætte nogle nye visioner for virksomheden. Der er heller ikke nogen tvivl om, at det var en god ide at professionalisere bestyrelsen og anvende et anerkendt rekrutteringsfirma til ansættelsen af en række bestyrelsesmedlemmer med varierede faglige kompetencer, som følger anbefalingerne til god selskabsledelse. Siden er det kun gået én vej for Rønne Havn – og det er fremad,” udtalte Thomas Thors, formand for Rønne Havn A/S i forbindelse med modtagelsen af prisen.

Bedømmelsesudvalget, med bestyrelsesformand Lars Goldschmidt i spidsen, brugte følgende begrundelse for valget af netop Rønne Havn A/S:

”Rønne Havn A/S er tildelt prisen som Årets offentlige bestyrelse 2019, fordi bestyrelsen fra Rønne Havn A/S har etableret en excellent governance-struktur og agerer bestyrelsesmæssigt på en måde, som bør sætte standard for offentlige bestyrelser.”

Den 4. oktober 2019 overtog Rønne Havn A/S et 150.000 kvadratmeter stort havnebyggeri, som entreprenørvirksomheden Per Aarsleff har brugt 2 år på at bygge. På grund af den forbedrede infrastruktur og den unikke maritime know how, har Siemens Gamesa valgt Rønne Havn A/S til udskibningshavn, når Danmarks til dato største havvindmøllepark, på 600 megawatt, skal etableres på Kriegers Flak fra 2020. Som følge af havnebyggeriet, kan havnen nu også modtage de helt store krydstogtskibe og byde flere gæster velkommen til øen.

”Der er ingen tvivl om at Rønne Havn A/S har været igennem en enorm udvikling. Havnen er i vækst og der er gode perspektiver for fremtiden. Både for havnen og det bornholmske lokalsamfund,” udtaler Thomas Thors.