Rønne Havn

Vis menu

MHI Vestas vælger Rønne Havn til udskibningshavn for havvindmøller

MHI Vestas vælger at montere og udskibe sine havvindmøller fra Rønne Havn, når havvindmølleparken Arcadis Ost 1 skal etableres ved Rügen i 2022.

300.000 tyske husstande kan se frem til CO2-venlig strøm, svarende til 257 MW, når MHI Vestas i starten af juni måned 2022 og cirka 8 måneder frem skal installere 27 af sine V174-9.5 MW havvindmøller på havvindmølleparken Arcadis Ost 1, som ligger nær den tyske halvø Rügen.

 

Og nu er udskibningshavnen fundet.

 

”Vi har valgt Rønne Havn A/S til udskibningshavn for vores offshore wind-relaterede operationer i forbindelse med etableringen af havvindmølleparken Arcadis Ost 1. Rønne Havn var et oplagt valg, på grund af den unikke infrastruktur som er specialdesignet til at håndtere særdeles tunge projektlaster. Udover at havnen kun ligger 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, så er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten vha. vores indlejede crawler cranes. Netop dette er noget, som industrien har brug for,” udtaler Peter Toft Madsen,  Head of Port Contracting & Support fra MHI Vestas i begrundelsen af valget af monterings- og udskibningshavn.

 

Hos Rønne Havn A/S frembringer MHI Vestas’ beslutning, om at indgå samarbejde med Rønne Havn A/S, stor glæde:

 

Vi er meget glade for, at MHI Vestas har valgt at placere sine offshore wind-aktiviteter hos os og vi vil lægge os i selen for at yde den bedste service i forbindelse med projektet. Jeg er glad for at se, at vores nye specialdesignede infrastruktur bliver taget så godt imod af vores offshore wind-relaterede kunder, og ser frem til at byde MHI Vestas’ mandskab velkommen på havnen. Valget til monterings- og udskibningshavn er til stor glæde for hele organisationen hos Rønne Havn A/S, de lokale virksomheder og Bornholm,” udtaler Thomas Bendten, CEO for Rønne Havn A/S.

 

Hos Bornholms Regionskommune frembringer meldingen fra MHI Vestas også glæde:

 

Vi er glade for og stolte over, at MHI Vestas har valgt at placere deres monterings- og udskibningsopgaver hos Rønne Havn, når de skal opføre deres havvindmøllepark Arcadis Ost 1 ved Rügen. Vi har længe arbejdet for at få del i de mange offshore wind-opgaver der opstår i farvandet omkring Bornholm i disse år. Valget af Rønne Havn til monterings- og udskibningshavn er noget af det bedste der er sket for øen i mange år og jeg ser gode muligheder for, at det kan gavne den lokale beskæftigelse,” udtaler Winni Grosbøll, Borgmester ved Bornholms Regionskommune.

Fakta om Arcadis Ost 1

 • Arcadis Ost-havvindmølleprojektet pågår i perioden primo juni 2022 til primo februar 2023.
 • MHI Vestas opstiller 27 havvindmøller af typen V174-9.5 MW på Arcadis Ost 1.
 • De 27 havvindmøller producerer samlet set 257 MW.
 • Arcadis Ost 1 ligger cirka 74 kilometer fra Rønne Havn.
 • Havvindmølleparken vil kunne levere CO2-venlig strøm til ca. 300.000 tyske husstande.

 

Fakta om Rønne Havn A/S

 • Rønne Havns infrastruktur tiltrækker opmærksomhed fra offshore wind-markedet – som følge af det nybyggede havneareal, der stod færdigt den 4. oktober 2019.
 • I perioden fra midt oktober 2017 til 4. oktober 2019 har Rønne Havn A/S fået bygget et 150.000 kvadratmeter stort havneareal, der er special designet til at kunne håndtere de særdeles tunge projektlaster, som Offshore Wind-industrien kræver.
 • Samlet set er der 575 meter kaj i det nye område.
 • Ro-Ro-ramper er målrettet særoperationer.
 • Kajen er dimensioneret med en bæreevne på 50 ton pr. kvadratmeter.
 • Den ny ydre bølgebryder skaber rolige manøvreforhold i havnen.
 • Vanddybden er øget til 11 meter.

For yderligere information, kontakt:

Michael John Morris, Head of Press for MHI Vestas: +45 88 44 89 50 eller mijmo@mhivestasoffshore.com

 

Vicki Johansen, Presseansvarlig for Rønne Havn A/S: +45 24 79 47 29 eller vicki.johansen@roennehavn.dk