Rønne Havn

Vis menu

Landstrøm på Øernes Kaj

Hurtigfærgen Max bliver koblet til landstrøm under sine ophold ved Øernes Kaj i Rønne. Det er resultatet af en aftale mellem Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen.

 

Hurtigfærgen Max kan kobles på landstrøm, når færgen er på sin plads ved Øernes Kaj i Rønne Havn. Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen har netop indgået en aftale, som sikrer, at færgen ikke behøver at producere strøm med brændstofdrevne generatorer, når den ligger stille i havnen.

”I stedet vil hurtigfærgen kunne sluttes til et anlæg på land, som så leverer strøm på en langt mere miljørigtig måde”, forklarer Carsten Jensen, administrerende direktør hos Molslinjen.

Det er vigtigt for færgerne og for Bornholmslinjens drift, at have en række systemer kørende, når færgerne ligger stille.

”Vi er glade for at Molslinjen har ønsket at indgå aftale om at anvende den mere miljøvenlige strøm, som Rønne Havn A/S stiller til rådighed,” siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør hos Rønne Havn A/S.

”Med landstrøm kan vi gøre det langt mere støjsvagt og på en måde, hvor vi tager hensyn til miljøet ved at spare på emissionerne”, siger Carsten Jensen.

Efter planen kan Max første gang kobles til landstrøm på Øernes Kaj omkring 1. maj.

For yderligere information kontakt venligst Molslinjens PR- og kommunikationschef, Jesper Maack på 20 19 62 15 eller mail jma@molslinjen.dk eller Rønne Havn A/S' Presseansvarlige, Vicki Johansen på 24794729 eller mail vicki.johansen@roennehavn.dk