Rønne Havn

Vis menu

Udskibning af fundamenter til Arcadis Ost vil ske fra Port of Roenne A/S

Havnen i Rønne er blevet valgt som udskibningshavn for montering af fundamenter til de 27 Vestas' vindmøller på Arcadis Ost 1.

Når etableringen af ​​havvindmølleparken Arcadis Ost 1 ved Rügen om få uger begynder, sker etableringen af ​​både de 27 vindmøller og fundamenter ud af havnen i Rønne.

DEME Offshore har valgt at bruge Port of Roenne A/S til udskibning af fundamenter til vindmøllerne og transformerstationen.

Den 257 MW Arcadis Ost 1 vindmøllepark ejes af Parkwind Ost og kan levere nok elektricitet til op til 300.000 tyske husstande genereret af dens 27 V174-9,5 MW møller. Projektet forventes afsluttet om et år.

“Vi har valgt Port of Roenne som udskibningshavn for vores XXL monopæle, fordi det var et oplagt valg. Dette skyldes både den unikke infrastruktur, som er specielt designet til at understøtte tunge projektbelastninger, og fordi havnen ligger tæt på vores Arcadis Ost 1-operationer. Vi ser derfor frem til et tæt og godt samarbejde med ledelse og medarbejdere i havnen, siger Mathieu Holvoet, projektdirektør i DEME Offshore for Arcadis Ost-projektet.

Hos Port of Roenne A/S vækker aftalen om skibsfundamenter stor glæde.

”Det beviser, at vores havn er tilpasset til at servicere alle dele af de store projekter, der inkluderer vindmøllefragt. Jeg glæder mig til at byde DEME Offshores medarbejdere velkommen på havnen, og jeg ved også, at det nye projekt vil skabe arbejde for de lokale virksomheder og Bornholm ligesom vi så med projektet omkring Kriegers Flak sidste år,” siger Jeppe la Cour, Chief Business Officer for Offshore i Port of Roenne A/S.